VRIJWILLIGERS

VRIJWILLIGERS MAKEN HET VERSCHIL!

Wij vinden het erg belangrijk dat jouw kind in een veilige omgeving kan spelen. Iedereen die actief is voor of bij Scouting Ewijk doet dit vrijwillig, omdat we het leuk en belangrijk vinden iets voor onze jeugd te kunnen betekenen. Naast het begeleiden van een van de speltakken tijdens de groepsbijeenkomsten zijn er ook andere rollen die je als vrijwilliger kan vervullen. Lees op deze pagina ervaringen van onze vrijwilligers, wat het betekent en kijk wat jij kan betekenen voor Scouting Ewijk.

ONZE VRIJWILLIGERS

Scouting Ewijk krijgt hulp van zo’n 40 vrijwilligers. De een is leiding bij een speltak en wekelijks met de kinderen in de weer en de ander is achter de schermen druk bezig om het terrein te onderhouden, of zorgt op kamp voor een goede pan eten voor alle kinderen en leiding. Samen helpen we elkaar om er zo voor te zorgen dat de kinderen centraal kunnen staan.

PIEN

"Sinds 2015 ben ik begonnen als Esta leiding bij de scouting. Ik werd na een paar groepsavonden meegedraaid te hebben gevraagd om ook mee te gaan op kamp. Natuurlijk zou ik mee gaan en sindsdien ben ik niet meer weg te slaan bij de Estagroep. Iedere vrijdagavond is het weer een feest, het samenspelen, samenwerken en ravotten met de lieve, maar ook ondeugende kinderen zorgt ervoor dat ik de afgelopen jaren met veel plezier al bij de scouting rond loop en hopelijk de komende jaren nog lang actief kan zijn voor scouting. Daarnaast ben ik recentelijk gevraagd om mij aan te sluiten bij het bestuur en ben ik benieuwd naar alle avonturen die ik samen met Scouting Ewijk, het bestuur en natuurlijk de Esta's nog aan mag gaan!"

ELLEN

"Toen ik 4 jaar oud was ben ik als klein Bevertje begonnen bij Scouting Ewijk. Ik heb super gave avonturen mogen beleven, waaronder een aantal mooie kampen in het buitenland, met als hoogtepunt mijn Explorer kamp in Zwitserland. Nu, al meer dan 20 jaar bij Scouting Ewijk ben ik nog lang niet klaar met het avontuur van scouting en ben ik nog altijd met veel plezier leiding van de Scouts. Elke maandag avond kom ik weer vol energie thuis van weer een geslaagde groepsavond. Het avontuur, de creativiteit, buiten de lijnen kleuren, het samenspel en samenwerken, de gezelligheid, vernieuwen en ontwikkelen zijn voor mij een aantal kernwoorden die scouting onder andere zo leuk en bijzonder maken!"

NEEM CONTACT MET ONS OP!

Wil je graag als vrijwilliger aan de slag bij Scouting Ewijk of  wil je meer weten over wat jij kan bijdragen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.