SCOUTS SENIOR

De Scouts zijn jongens en meiden uit de eerste en tweede klas van de middelbare school. De groep is verdeeld in een aantal subgroepen, patrouilles. Elke patrouille heeft een jongen of meisje die daar de verantwoording heeft, de patrouille leider, en zijn assistent, de assistent patrouilleleider.

De Scouts senior komen op maandag avond bij elkaar van 18.30 uur tot 20.30 uur.

DE ACTIVITEITEN

Bij de Scouts senior doe je van alles. Hierbij kun je denken aan spellen in de bossen, zoals Levend Kolonisten van Catan, zwemmen, pionieren, primitief koken, excursies, spannende tochten, etc. De Scouts hebben zelf inbreng in het programma. De eerste stap naar de Explorers (waar ze hun eigen programma gaan organiseren) wordt zo gezet. Samen gaan de Scouts al nadenken over activiteiten die ze als groep kunnen doen. Samenwerken staat altijd centraal bij de Scouts. Samenwerken met je patrouille of met de hele groep tijdens een spel, en samen naar een zomerkamp toe werken. In de week van het zomerkamp worden verschillende avonturen beleefd. De Scouts zetten dan hun tenten op in de bossen en moeten dan zelf voor hun eten zorgen. Jaarlijks gaan de Scouts op Sportweekend in Mill, waar ze samen met andere Scouts actief bezig zijn en misschien wel het grootste kampvuur van Brabant bouwen.

INTERCAMP

In juni 2022 gingen de Scouts senior op Intercamp. Het was de eerste keer dat Scouting Ewijk deelnam aan zo’n groot internationaal kamp. Met zo’n 3000 scouts uit meer dan tien verschillende landen hebben zij tijdens het pinksterweekend samen gedanst, gelachen, gekookt, gehiked en nog veel meer. Er zijn nieuwe vriendschappen ontstaan met andere scouts en de engelse taal heeft een flinke oppepper gekregen. Het was een hele ervaring en zeker voor herhaling vatbaar! Intercamp is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in Europa. Er komen allerlei nationaliteiten naar toe, onder andere scouts uit: Tsjechië, Engeland, Duitsland, Nederland, Ukraine, Polen, Frankrijk en België. In de video kun je een beetje sfeer van het Intercamp 2022 proeven.

Wil jouw zoon of dochter misschien ook bij scouting? Dat kan!
Alle kinderen mogen vier keer vrijblijvend komen kijken. Vul hier onder het contact formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.