free simple site templates

VRIJWILLIGERS

"vrijwilligers maken het verschil"

Iedereen die actief is voor of bij Scouting Ewijk doet dit vrijwillig, omdat we het leuk en belangrijk vinden iets voor onze jeugd te kunnen betekenen. Naast het begeleiden van een van de speltakken tijdens de groepsbijeenkomsten zijn er ook andere rollen die je als vrijwilliger kan vervullen.
Lees op deze pagina ervaringen van onze vrijwilligers, wat het betekend en kijk wat jij kan betekenen voor Scouting Ewijk.

Vrijwilligers aan het woord

Scouting Ewijk krijgt hulp van zo'n 40 vrijwilligers. De een is leiding bij een speltak en wekelijks met de kinderen in de weer en de ander is achter de schermen druk bezig om het terrein te onderhouden, of zorgt op kamp voor een goede pan eten voor alle kinderen en leiding. Samen helpen we elkaar om er zo voor te zorgen dat de kinderen centraal kunnen staan.

"Toen ik 4 jaar oud was ben ik als klein Bevertje begonnen bij Scouting Ewijk. Ik heb super gave avonturen mogen beleven, waaronder een aantal mooie kampen in het buitenland, met als hoogtepunt mijn Explorer kamp in Zwitserland. Nu, al meer dan 20 jaar bij Scouting Ewijk ben ik nog lang niet klaar met het avontuur van scouting en ben ik nog altijd met veel plezier leiding van de Scouts. Elke maandag avond kom ik weer vol energie thuis van weer een geslaagde groepsavond. Het avontuur, de creativiteit, buiten de lijnen kleuren, het samenspel en samenwerken, de gezelligheid, vernieuwen en ontwikkelen zijn voor mij een aantal kernwoorden die scouting onder andere zo leuk en bijzonder maken!"

Ellen
SCOUTS LEIDING & GROEPSBEGELEIDER

"Sinds 2015 ben ik begonnen als Esta leiding bij de scouting. Ik werd na een paar groepsavonden meegedraaid te hebben gevraagd om ook mee te gaan op kamp. Natuurlijk zou ik mee gaan en sindsdien ben ik niet meer weg te slaan bij de Estagroep. Iedere vrijdagavond is het weer een feest, het samenspelen, samenwerken en ravotten met de lieve, maar ook ondeugende kinderen zorgt ervoor dat ik de afgelopen jaren met veel plezier al bij de scouting rond loop en hopelijk de komende jaren nog lang actief kan zijn voor scouting. Daarnaast ben ik recentelijk gevraagd om mij aan te sluiten bij het bestuur en ben ik benieuwd naar alle avonturen die ik samen met Scouting Ewijk, het bestuur en natuurlijk de Esta's nog aan mag gaan!"

Pien
ESTA LEIDING & BESTUURSLID

Leiding bij een speltak

Als leiding bij een van de speltakken draai je wekelijks groep met jouw eigen speltak. Je bedenkt mooie activiteiten en bereidt deze voor.
Daarnaast ga je eens per jaar een week op zomerkamp met jouw groep en 2 keer een weekend.

Bestuur en Werkgroepen

Het bestuur maakt het beleid van Scouting Ewijk. Zij geven sturing en  stellen een begroting op.  Kijk voor onze bestuursleden op de bestuurspagina.

De werkgroepen zorgen er voor dat er van alles achter de schermen geregeld wordt. Hier naast kun je verder lezen over de verschillende werkgroepen.

Activiteiten & Acties

De werkgroep activiteiten coordineert de organisatie van activiteiten voor de kinderen. Bijvoorbeeld een carnavalsavond of met z'n allen een middag schaatsen in de kerstvakantie.

De werkgroep acties regelt en organiseert acties die ons financieel ondersteunen zoals een oliebollen- of bloemenverkoop.

Magazijn & Terrein

De werkgroep magazijn & spelmateriaal is verantwoordelijk voor de intentaris van het magazijn (denk hierbij aan tenten, zeilen en touwen) en het spelmateriaal voor de groepen.

De werkgroep terrein en onderhoud coordineert en is verantwoordelijk voor het onderhoud van het gebouw en het terrein. Daarnaast knutselen zij zelf ook regelmatig wat op het terrein.

Kamporganisatie &Kookstaf

De werkgroep kamporganisatie coordineert de organisatie van het jaarlijkse zomerkamp. Zij gaan op zoek naar mooie kampterreinen en zorgen dat achter de schermen alles geregeld wordt om zorgeloos op kamp te gaan.

De kookstaf ondersteunt de groepen tijdens het zomerkamp en gezamenlijke weekenden. Zij verzorgen de maaltijden, regelen de boodschappen, helpen met orgniseren, opbouwen en schoonmaken.

Public Relations & Verhuur

De werkgroep public relations (PR) is verantwoordelijk voor de website en social media. Daarnaast verzorgen zij contact met eventuele weekbladen uit de omgeving en co√∂rdineren de input voor het scouting magazine.

De werkgroep verhuur overziet en coordineert de verhuur van 't Nije Nest (het gebouw). Zij hebben contact met de huurders en plannen de huurperioden in.

Binnenweg 4b
6644 KD Ewijk