website templates free download

Scouts
Scouts zijn jongens en meisjes tussen de 11 en 14 jaar.
De Scouts groep is verdeeld in een aantal subgroepen, patrouilles. Elke patrouille heeft een jongen of meisje die daar de verantwoording heeft, de patrouille leider, en zijn assistent, de assistent patrouilleleider.

Activiteiten:
Bij de Scouts doe je van alles. Hierbij valt te denken aan spellen in de bossen, zoals Levend Kolonisten van Catan, zwemmen, pionieren, primitief koken, excursies, spannende tochten, etc.

De Scouts hebben zelf inbreng in het programma. De eerste stap naar de Explorers (waar ze hun eigen programma gaan draaien) wordt zo gezet. Samen gaan de Scouts al nadenken over activiteiten die ze als groep kunnen doen.

Samenwerken staat altijd centraal bij de Scouts. Samenwerken met je patrouille of met de hele groep tijdens een spel, en samen naar een zomerkamp toe werken.

In de week van het zomerkamp worden verschillende avonturen beleefd. De Scouts zetten dan hun tenten op in de bossen en moeten dan zelf voor hun eten zorgen.

Wanneer:
Ze draaien groep op maandagavond van 18:30 tot 20:30 uur.

Aanmelden:
Als uw kind scouting leuk lijkt, mag het altijd 4 keer vrijblijvend komen kijken. Een inschrijfformulier is te krijgen bij de leiding of te downloaden.