bootstrap templates

VRIJWILLIGERS

"vrijwilligers maken het verschil"

Iedereen die actief is voor of bij Scouting Ewijk doet dit vrijwillig, omdat we het leuk en belangrijk vinden iets voor onze jeugd te kunnen betekenen. Naast het begeleiden van een van de speltakken tijdens de groepsbijeenkomsten zijn er ook andere rollen die je als vrijwilliger kan vervullen. 
Lees op deze pagina ervaringen van onze vrijwilligers, wat het betekend en kijk wat jij kan betekenen voor Scouting Ewijk.

Vrijwilligers aan het woord

Scouting Ewijk krijgt hulp van zo'n 40 vrijwilligers. De een is leiding bij een speltak en wekelijks met de kinderen in de weer en de ander is achter de schermen druk bezig om het terrein te onderhouden, of zorgt op kamp voor een goede pan eten voor alle kinderen en leiding. Samen helpen we elkaar om er zo voor te zorgen dat de kinderen centraal kunnen staan. 

"Toen ik 4 jaar oud was ben ik als klein Bevertje begonnen bij Scouting Ewijk. Ik heb super gave avonturen mogen beleven, waaronder een aantal mooie kampen in het buitenland, met als hoogtepunt mijn Explorer kamp in Zwitserland. Nu, al meer dan 20 jaar bij Scouting Ewijk ben ik nog lang niet klaar met het avontuur van scouting en ben ik nog altijd met veel plezier leiding van de Scouts. Elke maandag avond kom ik weer vol energie thuis van weer een geslaagde groepsavond. Het avontuur, de creativiteit, buiten de lijnen kleuren, het samenspel en samenwerken, de gezelligheid, vernieuwen en ontwikkelen zijn voor mij een aantal kernwoorden die scouting onder andere zo leuk en bijzonder maken!"

Ellen
SCOUTSLEIDING & GROEPSBEGELEIDER

"Onze vrijwillgers zijn druk bezig met het verzamelen van hun mooie verhalen en ervaringen.
Benieuwd naar hun avonturen? Hou dan deze webpagina in de gaten."

PR
SCOUTING EWIJK
Mobirise

Leiding bij een speltak

Als leiding bij een van de speltakken draai je wekelijks groep met jouw eigen speltak. Je bedenkt mooie activiteiten en bereidt deze voor. 
Daarnaast ga je eens per jaar een week op zomerkamp met jouw groep en 2 keer een weekend. 

Mobirise

Bestuur en Werkgroepen

Het bestuur maakt het beleid van Scouting Ewijk. Zij geven sturing en  stellen een begroting op. 

De werkgroepen zorgen er voor dat er van alles achter de schermen geregeld wordt. Hier naast kun je verder lezen over de verschillende werkgroepen.

Mobirise

Activiteiten & Acties

De werkgroep activiteiten coordineert de organisatie van activiteiten voor de kinderen. Bijvoorbeeld een carnavalsavond of met z'n alle een middag schaatsen in de kerstvakantie. 

De werkgroep acties regelt en organiseert acties die ons financieel ondersteunen zoals een oliebollen- of bloemenverkoop.

Mobirise

Magazijn & Terrein

De werkgroep Magazijn & spelmateriaal is verantwoordelijk voor de intentaris van het magazijn (denk hierbij aan tenten, zeilen en touwen) en het spelmateriaal voor de groepen. 

De werkgroep terrein en onderhoud coördineert en is verantwoordelijk voor het onderhoud van het gebouw en het terrein. Daarnaast knutselen zij zelf ook regelmatig wat op het terrein.

Mobirise

Kamporganisatie &Kookstaf

De werkgroep kamporganisatie coördineert de organisatie van het jaarlijkse zomerkamp. Zij gaan op zoek naar mooie kampterreinen en zorgen dat achter de schermen alles geregeld wordt om zorgeloos n op kamp te gaan. 

De kookstaf ondersteunt de groepen tijdens het zomerkamp en gezamenlijke weekenden. Zij verzorgen de maaltijden en regelen de boodschappen, helpen met orgniseren, opbouwen en schoonmaken.

Mobirise

Public Relations & Verhuur

De werkgroep public relations (PR) is verantwoordelijk voor de website en social media. Daarnaast verzorgen zij contact met eventuele weekbladen uit de omgeving en coördineren de input voor het scouting magazine. 

De werkgroep verhuur overziet en coördineert de verhuur van 't Nije Nest (het gebouw). Zij hebben contact met de huurders en plannen de huurperioden in. 

Mobirise
Adres

Binnenweg 4b
6644 KD Ewijk 

Links