De Bevers

De bevers zijn kinderen van 4 t/m 6 jaar te herkennen aan hun rode blouse. Iedere vrijdag van 18.00 uur tot 19.30 uur komen zij samen met alle andere figuren uit Hotsjitonia bij elkaar om te spelen.


Thema

Iedere week gaan de Bevers naar Huize Hotsjietonia. Huize Hotsjietonia is een huis vol met verschillende soorten bewoners, waar de bevers vele avonturen mee beleven. Iedere bewoner heeft zo zijn eigen karakter met eigenschappen waar hij/zij heel goed in is. Lappezak heeft met haar knapzak vol met lappen de wereld rond gereisd en Karo Kunst kan ontzettend goed schilderen en heeft de mooiste schilderijen gemaakt.

Maar de belangrijkste bewoner van Huize Hotsjietonia is toch wel Lange Doener. Hij is te herkennen aan zijn Hoge Hoed en zijn rustige maar vriendelijke karakter.

Lange Doener zorgt er altijd dat rare fratsen niet al te gek worden, maar vooral dat er veel gelachen wordt en iedereen het naar zijn zin heeft.


Programma

Elke twee of drie weken beleven de bevers samen met de bewoners van Huize Hotsjitonia weer een ander avontuur in het teken van een bepaald thema. Zo kan het zijn dat de bevers om hulp worden gevraagd voor een mysterieus probleem, of misschien is er wel iemand in gevaar en worden de bevers gevraagd om diegene te redden! Gelukkig weten de bevers altijd een oplossing, hoewel het soms wel spannend kan zijn om deze oplossing te vinden.

De bevers houden zich soms ook bezig met meer educatieve thema’s. Zo kan het zijn dat de bevers meer gaan leren over het thema beroepen, waarbij zij spelletjes gaan doen omtrent dit thema. Spelenderwijs zullen de bevers dan meer leren over dit onderwerp.Kampen en activiteiten

De Bevers zijn nog te jong om vaak op kamp te gaan. Ze gaan echter wel mee met kampen die voor de hele scoutinggroep worden georganiseerd, of met kleine kampen speciaal voor de Bevers. Deze kampen zullen niet langer zijn dan 1 of 2 nachten, maar de Bevers zullen zich voor die tijd toch in een hele andere wereld wanen.

Speciaal voor de bevers zijn er door de regio bepaalde activiteiten georganiseerd zoals de beverspeurtocht en de beverdoedag, waarbij alle bevers van verschillende scoutinggroepen bij elkaar komen om een spannende dag samen te beleven!


Aanmelden

Als uw kind scouting leuk lijkt, mag het altijd 4 keer vrijblijvend komen kijken. Een inschrijfformulier is te krijgen bij de leiding of te downloaden.